Презнтація книги А.Бондарчука "Обірване коріння нації"у Волинській ДОУНБ ім. Олени Пчілки

14 липня 2011 року працівники відділу документів іноземними мовами провели презентацію книги «Обірване коріння нації». ЇЇ автор - громадський і політичний діяч, депутат Верховної Ради України І скликання, письменник і журналіст Андрій Бондарчук.
«Бомбою не сповільненої дії», - назвав книгу один з читачів адже у ній йдеться правда про історію Волині в контексті України і світу ХХ ст.
Канвою книги є спогади колишніх жителів села Грива Камінь-Каширського району Волинської області, яке було знищене 1951 року як неблагонадійне. Статистика стертих з мапи України сіл у ті часи страшна і промовиста: понад 1200 сіл і хуторів зникло з неї назавжди. Окрім того у книзі йдеться і про ОУН-УПА на території історичної Волині, подано документи з архівів СБУ про червоних партизанів та бійців УПА.
На презентації книги виступили  М. Кучерепа – кандидат історичних наук, професор ВНУ ім. Лесі Українки, А.Силюк – директор краєзнавчого музею, Л.Коць – начальник відділу держархіву області, В.Штинько – завдувач відділу газети «Волинь-нова», І.Чернецький, письменник, заслужений журналіст України І.Корсак та інші. Ведуча – завідувач відділу документів іноземними мовами О.Кириченко.
Підзаголовок книги «Волинська хрестоматія». Важливо, щоб вона стала хрестоматією по якій би вчили новітню історію в Україні.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Переклади Олени Пчілки

Бібліотека Луї Нюсера, Ніцца, Франція

"Бібліотечна гутірка" про улюблені книги