Європа -наш спільний дім

Має назву  книжкова виставка, що відкрилася сьогодні у відділі документів іноземними мовами. Друга світова війна докорінно змінила свідомість європейців. Оновлений світ вимагав нового типу політичного мислення та дій. Ще з 50-х років минулого століття розпочався поступовий процес економічної та політичної консолідації Європи. А вже 1993 року, згідно з положення Маастрихтського договору, було створено Європейський Союз. Європейський Союз - це об'єднання демократичних і економічно розвинених країн. До його складу входять 27 держав Європи. Гімном Європейського союзу є "Ода Радості" (9-та симфонія Бетховена).
Про ці та інші факти читачі зможуть дізнатися, переглянувши 1-й розділ виставки, що має назву "Навіщо потрібен Євросоюз?"

У вересні 1993 року в Україні було відкрито представництво Європейської Комісії зі статусом дипломатичної місії. Наша держава наполегливо йде у Європу, інтегруючись економічно і політично в її функціональні структури. Цю інформацію можна знайти у 2-му розділі виставки, що має назву "Україна на шляху до Євросоюзу"
 3-й розділ "Україна і Польща. Разом у Європу" включає у себе документи про співдружність наших країн та про Євро 1212.
Свого часу Віктор Гюго писав: "Прийде день, коли усі нації цього континенту, зберігши свої характерні риси та індивідуальність, зіллються в Союзі вищого порядку та створять Європейське братерство. Прийде день, коли не буде інших полів битви, окрім простору для змагання думки - відкритих ринків обміну ідеями. Прийде день, коли кулі та бомби будуть замінені голосуванням". ці слова його стали пророчими. хотілося б, щоб Україна, обравши у своєму поступі саме європейський вектор, впевнено рухалася у цьому напрямку й надалі.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Переклади Олени Пчілки

Бібліотека Луї Нюсера, Ніцца, Франція

"Бібліотечна гутірка" про улюблені книги