Проекція в майбутнє





23 травня  в ІЦ «Вікно в Америку» Волинської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Олени Пчілки вчетверте відбулася зустріч через океан завдяки новітнім технологіям, що презентувало нашій книгозбірні Посольство США в Україні. 





На Skipe-конференцію з американської сторони, керівником ІЦ Оленою Пишнюк було запрошено Лінду Данфорд – американського педагога, члена Міжнародного товариства з новітніх технологій в процесі викладання у коледжах та школах. Луцьк представляли викладачі та студенти ВНУ ім. Лесі Українки, факультету РГФ, вчителі англійської мови шкіл нашого міста, а також волонтер Корпусу Миру Домінік Хутчер.





Спілкування проходило виключно англійською мовою. Усі присутні з цікавістю слухали розповідь Лінди про використання найновіших  технологій у навчальному процесі в американських коледжах та школах. Переважно йшлося про комп’ютерні класи, відео презентації. Обговорювалося широке використання проекційних систем, Smart Boards (інтерактивних дошок), електронних 
підручників. Окрім того, велася мова про те, що у американських навчальних закладах заохочується під час навчального процесу використання власних ноутбуків та читання електронних книг, використання WiFi. Широко використовуються у вивченні іноземних мов й МР3-плеєри.
Спілкування пройшло цікаво та невимушено.
У подальшому обговорені, уже після зустрічі з Ліндою, викладачі та студенти зізналися, що про такі новітні освітні технології у наших школах та вузах, на жаль,  залишається тільки мріяти. Ця зустріч стала своєрідною проекцією в майбутнє української освіти.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Переклади Олени Пчілки

Бібліотека Луї Нюсера, Ніцца, Франція

"Бібліотечна гутірка" про улюблені книги