11 вересня - день жалоби в США


Одинадцять років тому цього дня ісламськими сепаратистами було здійснено серію терактів, що розділило життя простих американців на «до» і «після». Зловмисники, спрямувавши чотири літаки внутрішніх авіаліній США, двома літаками завдали удару по хмарочосах-близнюках Всесвітнього торгового центру у Нью-Йорку, одним - по Пентагоні, знищивши його частину. Четвертий літак, завдяки мужньому опорові пасажирів, не досяг мети, розбившись на полях Пенсильванії. Вважається, що цей удар мав бути спрямований на Білий Дім або Капітолій.
Весь світ здригнувся від  жорстокості і зухвалості ісламістів.
Президент США Дж. Буш у своєму виступі 12 вересня сказав: «Це більше ніж теракт, це пряма воєнна агресія. Ворог напав віроломно, обравши своєю метою беззахисних людей, і боягузливо сховався. Ворог думає, що він у надійному укритті… але він помиляється, США використають усі ресурси, щоб знайти його і викорінити те зло, яке він несе».


У ІЦ "Вікно в Америку" ви маєте змогу знайти книги, у яких розповідається про цю трагедію, а також переглянути виставку плакатів, приурочену до цієї сумної дати.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Переклади Олени Пчілки

Бібліотека Луї Нюсера, Ніцца, Франція

"Бібліотечна гутірка" про улюблені книги