неділю, 23 грудня 2012 р.

Niech się spełnią świąteczne życzenia


Різдво – одне з найсвітліших і найчистіших свят у році. завжди народження дитини для усіх неймовірна радість, тим паче, коли у вертепі на сіні народилося ясне Дитятко Боже. І хоча минуло вже два тисячоліття з того дня, й нині світяться зорями небеса, співають янголи свої гімни Народженому. Від хати й до хати через кучугури снігу бігають зграйки колядників аби сповістити усьому світу добру новину.



До загальної  радості приєднується й відділ документів іноземними мовами. До Різдва, за Григоріанським календарем, яке відзначається 25 грудня, у нас відкрито книжкову виставку «Merry Christmas!».

У першому розділі, що має назву «Христос народився - славімо Його!» розміщено Першокнигу – Біблію англійською, німецькою та польською мовами.
У наступному - «Різдво крокує по планеті» наші читачі можуть знайти інформацію про особливості святкування Різдва у США, Польщі, Німеччині, Мехіко.
Якщо хтось дуже любить колядувати, обов’язково треба ознайомитися з третім розділом виставки, що має назву «Колядка над землею більм янголом летить», адже тут можна знайти колядки та різдвяні пісні англійською, німецькою, польською, румунською мовами. Окрім того, відвідавши нашу виставку, можна прослухати польські колядки у виконанні краківського хору. СD, що представлено на виставці, називається «Najpiękniejsze Kolędy Polskie».

 Четвертий розділ виставки «Святкуймо разом!» буде особливо цікавим для викладачів іноземних мов, адже вони знайдуть розробки та сценарії свята.
Усім веселих різдвяних свят!


Niech się spełnią
 świąteczne życzenia –
te łatwe i te trudne
do spełnienia.
Niech się spełnią
I te duże I te małe,
te mówione
I nie mówione wcale.







Немає коментарів:

Дописати коментар