четвер, 4 травня 2023 р.

"Публічні бібліотеки Волині - можливості та реалії"


Саме таку назву мав онлайн-семінар, у якому взяли участь 85 бібліотечних працівників з різних куточків нашої області.

Модератором семінару була директорка нашої книгозбірні Наталія Граніч. У її  виступі йшлося про роботу бібліотек області у сучасних реаліях, про виклики сьогодення та про стратегію розвитку бібліотечної справи у Волинській області. 

Прозвучали виступи директорів обласної бібліотеки для юнацтва та обласної бібліотеки для дітей, що поділилися своїми напрацюваннями у проєктній діяльності цих бібліотек.

 Темою розповіді Наталії Рибачук - заступника директора з інформаційної роботи була: «Публічна бібліотека в епоху цифрової трансформації». У якій йшлося про роботу публічних бібліотек у віртуальному просторі.

Про статистичну звітність у роботі бібліотек, відповідно до нових форм звітності, розповіла заступник директора з наукової роботи Євгенія Євтушок. Прозвучали  й консультації завідувачки науково-методичного відділу Наталії Харчук («Волинь бібліотечна у цифрах») та головного бібліотекаря цього відділу Тетяни Грицюк, яка розповіла про міжнародний онлайн-семінар молодіжного крила УБА.

Цікавими були й виступи працівників бібліотечної галузі нашої області, де йшлося про напрацювання в проектній діяльності.

Обмін досвідом між працівниками бібліотек, тим-більше наших сьогоденних реаліях завжди на часі.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар