Подорож до Чернівців

З третього по шосте червня у Ченівцях відбувся семінар координаторів центру «Вікно в Америку» та директорів обласних бібліотек. Від Волині у ньому взяли участь заступник директора  інформаційних технологій Наталія Рибачук та завідувач відділу документів іноземними мовами Ольга Кириченко.
Цікавим та змістовним був семінар, про який піде мова трохи пізніше. Насамперед хотілося б сказати кілька слів про саме місто Чернівці, мені хтілося б назвати музикою якогось австоро-угорського архітектора в камені. Його будівництво здійснювалося, в основному, на початку минулого століття. Через особливу, сейсмічну місцевість, будинки тут на чотири поверхи. Кожен з яких оздоблений то скульптурами, то химерними барельєфами. 


Будинок-вітрильник


Дуже гарним є будинок-вітрильник, що стоїть на роздоріжжі вулиць, що ніби несе на собі місто у майбуття


Пішохідна вулиця Ольги Кобилянської












 Вразила й пішохідна вулиця, названа на честь Ольги Кобилянської. Будинки на ній побудовані один до одного без проходів. Тільки до деяких будинків є під’їзди для карет. Один з таких під’їздів вразив особливо: на ньому збереглася у гарному стані чудова золочена фреска.  
Головна бібліотека Буковини





На цій вулиці, у старій, не типовій будівлі знаходиться  й головна бібліотека Чернівецької області. Приємно, що її працівники є патріотами своєї книгозбірні, розповідали про неї з великою любов’ю. Гарно працює у бібліотеці й ІЦ «Вікно в Америку», у якому було зроблено нещодавно хороший ремонт.






Чернівецький національний університит - музика у камені

Надзвичайно вразив  й Чернівецький національний університет, в минулому, резиденція православних митрополитів Буковини та Далмації. На території університету є храм Божий, у якому проходять практику майбутні священики української православної церкви Київського патріархату, а нині - студенти теологічного факультету.
Чернівчани дуже люблять своє місто. й завжди при нагоді розповідають легенду, записану в одному зі спогадів початку ХХ століття про те, що  Чернівці колись вранці підмітали трояндами.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Переклади Олени Пчілки

Бібліотека Луї Нюсера, Ніцца, Франція

"Бібліотечна гутірка" про улюблені книги