вівторок, 10 червня 2014 р.

З користю для читачів та бібліотек

Семінар, що проходив у конференційній залі готелю «Буковина», де ми й мешкали, був інформаційним та цікавим. Змістовними були виступи Валентини Пашкової, координатора центру «Американські центри», яка розповідала про їх місію та завдання. Свою діяльність з п’яти основних програм: освіта у США, вивчення англійської мови, залучення випускників програм обміну, інформація про США та культурні програми, розкрили координатори центрів з Тернополя, Вінниці, Івано-Франківська, Києва.
Про планування, менеджмент грантів та звітування по них розповіла Наталка Ясько – асиситент програми «Американські центри».
Речел Аствуд, керівник програми «Інноваційні гранти» поділилася інформацію про те, що кожна бібліотека України може виграти ці гранти, але треба добре обгрунтувати яку користь принесе для суспільства та чи інша ідея. Втіленням своїх творчих задумів, та використанням коштів іноваційного гранту поділилися Ірина Шестопал з Луганська: у  бібліотеці було організовано лінгвістичну лабораторію, що дало змогу залучити ще більше користувачів. Схвально зустріли учасники семінару й ідею Вінницької бібліотеки, що використала гроші гранту на те, аби встановити у бібліотеці підйомник, та пандуси для читачів на інвалідних візках. Захоплено розповіла Світлана Волкова (м.Рівне) про «Велике читання» у місті по книзі Марка Твена «Пригоди Тома Сойєра».

Приємно, що ці найрізноманітніші ідеї діють змогу залучити до бібліотеки нових читачів, а працівників бібліотеки організовують та гуртують.

Немає коментарів:

Дописати коментар