День скорботи за загиблими у другій світовій війні.

22 червня в Україні –  День скорботи за загиблими у другій світовій війні. Ранок цього дня 1941 року, став ще однією трагічною сторінкою, вписаною в нашу книгу пам’яті. В Україні немає жодної родини, у двері якої не постукав би чорний ворон смерті.
 Минуло стільки літ, й сьогодні нашу країну знову топче чобіт агресора. «Смертельний подих війни відчувається знову», - зазначив у своєму зверненні до Дня скорботи і вшанування жертв війни в Україні, Президент Петро Порошенко.
             Цього дня небо плаче за жертвами війни, що забрала життя понад 25 мільйонів. Плаче небо й за сотнями загиблих  у війні, що триває сьогодні на сході нашої держави. Але наш народ сильний у єднанні. Останні події показали, що Сходу і Заходу нічого ділити. Ми – єдиний народ, одна нація що розмовляє різними мовами. Стільки років політики нам прищеплювали ненависть, ділили нас за якимись несуттєвими ознаками, аби лишень мати змогу панувати над нами, перетворити нас на безмовних «рабів незрячих гречкосіїв». Тільки у єднанні ми переможемо ворога, як перемогли його колись у тій страшній війні.
«Подай же руку козакові і серце чистеє подай», - звертався наш Пророк до польського побратима Зигмунда Сєраковського. З цими словами звертаємося й ми нині до своїх братів зі Сходу. І тільки тоді посміхнеться наша «заплакана мати» – Україна.
Слава Україні!


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Переклади Олени Пчілки

Бібліотека Луї Нюсера, Ніцца, Франція

"Бібліотечна гутірка" про улюблені книги