Насичена середа ПЧІЛОК-ПОЛІГЛОТІВ


Сьогодні, як і зазвичай, у відділі документів іноземними мовами людно.



Зранку, у рамках року англійської мови в Україні,  ІЦ «Вікно в Америку» відвідали вчителі англійської мови ЗОШ №25.
Катерина Веремчук, виконуюча обов’язки керівника центру ІЦ «Вікно в Америку», розповіла викладачам про ресурси центру: книжковий фонд, ігри, аудіокниги та новітні технології, якими можуть скористатися усі користувачі центру. О.Кириченко - завідувач відділу документів іноземними мовами, ознайомила присутніх з книгами та періодичними виданнями з питань методики викладання іноземних, (зокрема англійської) мов. 




Вивчали наші користувачі й англійську мову: відбулочя чергове засідання курсів з  її вивчення: "Англійська для чайників".
Під кінець робочого дня, ПЧІЛКИ -ПОЛІГЛОТИ приймали поважну гостю з американського Посольства: ІІ секретаря з питань культури  Рейджин Стокес. На зустрічі, окрім працівників нашої книгозбірні, були присутні члени клубу розмовної англійської мови, начолі з Семом Абрамсом - волонтером Корпусу Миру в Україні та студенти СНУ ім. Лесі Українки, разом з викладачем Світланою Грбач.
Додати заголовок
Зустріч, судячи за відгуками Рейджин, була теплою і невимушеною. Гостя розповіла про себе, свою родину, роботу. До речі, вона має українське коріння: її прадідусь і прабабуся родом з Тернопільщини. Рейджин у час Помаранчевої революції була волонтером в Україні, навіть згадувала  лозунг майдану: "Разом нас багато, нас не подолати". По закінченні розповіді, гостю засипали найрізноманітнішими запитаннями: і про її родину, і про відкриття візи в Америку, і про її улюблену українську страву, тощо. Після двохгодинного спілкування, наша гостя пішла на зустріч до студентів Луцького педколеджу.
Окрім того, працівники відділу документів іноземними мовами взяли участь у загально бібліотечному дні інформації: виставили на книжковий перегляд книги, що надійшли у фонд відділу.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Переклади Олени Пчілки

Бібліотека Луї Нюсера, Ніцца, Франція

"Бібліотечна гутірка" про улюблені книги