Як в ІЦ «Вікно в Америку» святкували День Патрика






День святого Патрика, що відзначається 17 березня, є національним святом Ірландії.



Саме цього дня 461 року, вважається, помер святий Патрик - перший християнський єпископ та борець за волю Ірландії. Згодом це свято «емігрувало» по цілому світі, разом з ірландцями. Прижилося воно в інших країнах через гучні святкування та веселі паради.
Навіть побутує вислів, що цього дня кожен є трохи ірландцем (Everyones Irish on March 17th). І хоча святкування, як правило, припадає на Великий Піст, ірландці споживають м’ясні страви, бо вважається, що Святий Патрик перетворює м’ясо на рибу. У свято прийнято ходити в гості, пити єль, розповідати усілякі оповіді: страшні й веселі, танцювати народні танці.
Символікою свята є зелений колір та трилисник конюшини, який за переказами, святий Патрик особисто обрав, як знак уособлення віри і Святої Трійці. За традицією, ірландці цього дня причіплювали трилисник до одягу. Іншими символами свята є райдуга, де живуть леприкони, та скарби, що вони  ховають у горшках.

В Україні свято відзначається  з кінця 90-х років. 

Цього року в ІЦ «Вікно в Америку» свято відзначалося вперше. Вчора, 20 березня, американський центр був весь зелений від повітряних кульок та листочків конюшини. Члени клубу бавилися у різноманітні ігри, грали у квест: шукали по бібліотеці «скарби», заховані леприконами. Насамкінець, пили чай з цими «скарбами».
У пошуках "скарбів"











"Скарб" леприконів знайдено!












З Семом завжди цікаво і весело


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Переклади Олени Пчілки

Бібліотека Луї Нюсера, Ніцца, Франція

"Бібліотечна гутірка" про улюблені книги