Іоанн-Павло ІІ : йому вірили навіть ті, хто не мав віри...

2020 рік в Польщі оголошено Роком Святого Іоанна Павла II, Папи Римського, який займає особливе місце в історії Польщі та Європи. 18 травня 2020 року виповнюється 100 років від дня народження цієї видатної особистості світового масштабу.
            За двадцять століть, протягом яких існує Престол святого Петра, лише четверо з 264 римських пап, які посідали його, удостоїлися імені Великого. Лев I жив у V столітті, Григорій I у V-VI, Миколай – у IX ст. І лише через тисячоліття з’явився ще один Великий Папа – наш сучасник Іван Павло II. Він був римським понтифіком у 1978-2005 роках.
   Іоанн-Павло ІІ ввійшов в історію працею, служінням, вірою і навчанням. Він зробив надзвичайно багато не лише для церкви, а й для всього світу, щоб він став обителлю миру, а не юдоллю сліз.
   Кароль Войтила – був не лише главою величезної церкви – «намісником апостола Петра» на землі, а й також філософом, мислителем, автором кількох книг, присвячених не тільки церкві, а й актуальним проблемам нашого часу.  Папа одна з найвпливовіших постатей XX століття. Його канонізували у рекордний час – лише за дев’ять років після смерті. 27 квітня 2014 року Іоанна-Павла II проголошено святим на площі Святого Петра у Ватикані. 
Усі, хто знали цю непересічну постать, відзначали його простоту, людяність, доступність і гарне почуття гумору, характеризували його як людину, яка вміла слухати, любила молодь.
   Життя Кароля Юзефа Войтили (18.05.1920 – 02.04.2005) – це не лише величезна сукупність фактів, вчинків, засвоєних ним ідей, прочитаних й написаним ним самим книг, його діянь, закликів, виступів, проповідей, візитів у 118 країн світу. Його життя невіддільне від його світогляду, його переконань. Переконань гуманіста, християнина, Громадянина Світу.
Година історичного портрету " Окраса святого Престолу", присвячена цій непересічній особистості, відбудеться 19 травня онлайн.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Переклади Олени Пчілки

Бібліотека Луї Нюсера, Ніцца, Франція

"Бібліотечна гутірка" про улюблені книги