Книга завжди є цінним подарунком

Коштовною книгою поповнився фонд відділу документів іноземними мовами: «Ostatni bartnicy Europy których spotkałem». Автор - Krzysztof Hejke.  Книга побачила світ 2017 року у видавництві "Terra Nowa"(м. Варшава).


Книга є оригінальним описом подорожі Кшиштофа Гейке, відомого в Польщі фотографа, професора кіношколи міста Лодзь. Це історія про древню професію бортників(пасічників) – «мисливців за медом» і водночас про дивний світ бджіл. Книга ілюстрована чудовими  світлинами автора.

Кшиштоф Гейке, за його словами, потрапив на слід пасічників  зовсім випадково. 2006 року під час своєї чергової експедиції на східне пограниччя у пошуках доказів життя поляків він мандрував поліськими землями. Саме тоді в улоговинах поліських плавнів він побачив високо підвішені під верхівками дерев якісь дерев’яні діжки, а через деякий час чоловіка, що обв’язаний тонкою мотузкою, що здійснював якийсь таємничий обряд. Захоплений цим дивним видовищем, Кшиштоф Гейке, терпляче дочекався, коли пасічник спуститься додолу і завів з ним розмову.


            Цінним для нашого краю є те, що в одному з розділів книги під назвою «Ostatni bartnicy Ukrainy» надрукована стаття нашої землячки Алли Дмитренко - доцента кафедри,  документознавства і музейної справи, кандидата історичних наук про розвиток бджолярства (бортництва) на Волині.

 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Переклади Олени Пчілки

Бібліотека Луї Нюсера, Ніцца, Франція

"Бібліотечна гутірка" про улюблені книги