Джаз – це не стиль, а настрій

 

30 травня – за ініціативи ЮНЕСКО, з 2012 року, святкуємо Міжнародний день джазу.  Цю музику, як і будь-яку іншу, можна любити або не любити. Та й, з рештою, уподобання наші змінюються упродовж усього життя. Але залишається незаперечним той факт, що джаз своїм звучанням може об’єднувати цілі континенти і народи. Цікаво, що ця музика подобається людям середнього віку, адже вона дає можливість релаксу  після важкого робочого дня чи тижня.

Джазова музика – це свобода, яка дає змогу через музику передати свої переживання, радості і печалі. Справжній джазовий виконавець навіть одну ноту зіграє чи заспіває так, як сам цього хоче. Відомий американський джазовий саксофоніст і доктор медичних наук Чарльз Лімб зазначав, виконавці, імпровізуючи, дуже часто грають чи співають  з заплющеними очима в особливому, дуже індивідуальному стилі, який виходить за межі традиційних правил мелодії та ритму.

 І ця магія,  властива саме цьому жанру музики.

Пропонуємо вашій увазі віртуальну виставку: «Джаз – це не стиль, а настрій», яку озвучено прекрасними, релаксуючими джазовими мелодіями.





 

 

 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Переклади Олени Пчілки

Бібліотека Луї Нюсера, Ніцца, Франція

"Бібліотечна гутірка" про улюблені книги