вівторок, 2 травня 2023 р.

Harry Potter Day!





У Британії та деяких інших країнах світу, 2 травня святкують Міжнародний день Гаррі Поттера. На думку фанатів поттеріани, свято було впроваджене екс-прем’єр-міністром Великобританії Девідом Кемеруном 2 травня 2012 року, хоча цей факт немає підтвердження.



За змістом останньої книги поттеріани: «Гаррі Поттер і смертельні реліквії», саме 2 травня 1998 року відбулася вирішальна битва добра і зла за чарівний світ Гогвортса, під час якої Гаррі Поттер переміг лорда Волдеморта.


Цікаво, що у екранізаціях фільму, знаменитий шрам Гаррі Поттера, гримери наносили акторові та його дублерам і каскадерам  5800 разів, а для мармурових сходів Гогвортса було написано 250 картин. Окрім того, кожна чарівна паличка, використана у фільмі, є унікальною: двох однакових паличок не існує.


Джоан Роулінг, завдяки поттеріані стала всесвітньо відомою письменницею і найбагатшою жінкою Великобританії. Існує цікава статистика,згідно якої понад 61% читачів стверджують, що роман Джоан Роулінг про Гаррі Поттера вплинув на їх світогляд.



У фондах відділу документів іноземними мовами є аудіо книги “Harry Potter” мовою оригіналу – дарунок нашій книгозбірні від Посольства США в Україні.

 Книги «Harry Potter and the Prisoner of Azkaban» («Гаррі Поттер і в’язень Азкабану»),  «Harry Potter and Goblet of Fire» («Гаррі Поттер і кубок вогню»), «Harry Potter and the Order of The Phoenix» («Гаррі Поттер і орден Фенікса») були привезені у подарунок нашому відділу з Лондона Катериною Веремчук. Подарунковими є і книги про зйомки фільму про Гаррі Потттера, «Harry Potter. Film Wizardry» «Harry Potter. Page to Screen», які користуються завжди великою популярністю серед шанувальників цього персонажа.

Немає коментарів:

Дописати коментар