понеділок, 30 січня 2012 р.

Людина із Задзеркалля


Людиною із Задзеркалля, - можна назвати англійського письменника, філософа, логіка, священика та фотографа Льюїса Керрола. Його справжнє ім’я Чарльз Латвідж Доджсон. Через багато білих плям у біографії письменника, існує термін «Міф Керрола».
Найбільш відомими творами письменника є «Пригоди Аліси в Країні Чудес» («AlicesAdventures in Wonderland»), «Пригоди Аліси у Задзеркаллі» («Through the Looking-Glass»), а також поеми «Полювання на Снарка» («The Hunting of the Snark») і «Бурмоковт»(«Jabberwocky»)
Фантазія, логіка та легкість у грі слів, якою вирізняються твори письменника, викликають зацікавлення у широкого кола читачів: від дітей – до літературної еліти. Його творчість вплинула на багатьох митців, навіть утворилися цілі спільноти, присвячені отриманню естетичного задоволення, сприянню поширення творів і дослідженню життя автора в багатьох країнах світу, зокрема Північній Америці, Японії, Новій Зеландії та ін.


«Людина із Задзеркалля», - має назву книжкова виставка, що відкрилася днями у відділі документів іноземними мовами. Вона посвячена 200-річчю від дня народження Люїса Керрола. Тут зацікавлений читач може знайти інформацію про письменника, його твори, зокрема «Аліса в Країні чудес», переклади російською (В.Набокова) та польською мовами.

Немає коментарів:

Дописати коментар