«Життя — як день і день як — вічність»

 

Сьогодні, 21 січня 2021 року, у відділі документів іноземними мовами,  спільно з відділом  міського абонементу Тернопільської ОУНБ,  на платформі  Zoom, відбулася  імпреза: онлайн - спогад «Життя — як день і день як — вічність», присвячений 80-річчю від дня народження Юрія Покальчука, уродженця Кременця, українського письменника.

 

На заході  присутні торкнулися  життєвої і творчої спадщини письменника. Адже Ю.Покальчук знаний прозаїк, поет,  культовий автор еротико – психологічних творів, невтомний мандрівник і шукач пригод, лідер музичного гурту «Вогні великого міста».

 

Директорка нашої книгозбірні, заслужений працівник культури України Л.Стасюк та провідний бібліотекар відділу документів іноземними мовами долучилися до дійства, адже з 2010 по 2020 роки, кількома траншами, дочка Ю.Покальчука нашій книгозбірні подарувала нашій бібліотеці справжній скарб -  3143 примірників книг з особистого зібрання  видатного письменника, перекладача, літературознавця і громадського діяча.

Відділ документів іноземними мовами, з колекції Ю.Покальчука, поповнив свій фонд  1018 примірниками цінних книг англійською, німецькою, польською, французькою, чеською, іспанською, словацькою, а також мовою хінді, китайською та арабською. Більша частина колекції – художня література, є пристойна кількість і галузевої: книги з філософії, психології, медицини, окультизму і релігії, що, власне, свідчить про енциклопедичність її власника. 





    

Цей подарунок гідно оцінили користувачі, адже література ця часто затребувана, - про що, власне, й розповіла М.Лавренюк і зробила анонс про відкриття виставки «Подорож довкола себе», що днями відкриється у відділі документі іноземними мовами.

До заходу долучився   Ю. Мотиващук – молодий письменник з Тернопільщини, який зазначив, що Ю,Покальчук - «це людина – оркестр, який створював навколо себе феномен».

 


Олександр Вільчинський, український прозаїк, журналіст та науковець, викладач кафедри ТНПУ, який особисто знав письменника  розповів про своє спілкування Ю. Покальчуком  та його підтримку дітей у колонії.

Сергій Синюк , редактор бібліотеки ім. Ю.Словацького з міста Кременець, відомий на Тернопільщині літератор,краєзнавець та журналіст, з великим захопленням розповідав про родовід письменника, його творчість, місце та значення в літературі.

Незважаючи на те, що письменник пішов від нас, память про ньго буде жити вічно у серцях шанувальників.

 

 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Переклади Олени Пчілки

Бібліотека Луї Нюсера, Ніцца, Франція

"Бібліотечна гутірка" про улюблені книги