«Ой чи так красно в якій країні, як тут на нашій рідній Волині...»

Волинь – земля, що дала світові геніальну поетесу Лесю Українку. Волинь благословила близько 80 поетичних творів Лесі Українки. Тут готувалася до друку перша її поетична збірка “На крилах пісень”, головним персонажем якої була “безталанна мати” – Україна.  Саме на Волині в Луцьку, восьмирічна Леся написала свій перший вірш «Надія». На Волині пройшло становлення Лесі Українки як людини зі знанням світової літератури, історії, культури.
Натхненно Лесі Українці працювалося в Колодяжному.
Прощальним акордом, лебединою піснею любові до батьківщини була “Лісова пісня” Лесі Українки. Створювала її далеко від Волині, та навіть й України, коли ностальгія за Волинню повністю заполонила душу.

22 лютого в актовій залі  нашої книгозбірні відбувся літературно-мистецька година  з нагоди 150-річчя від дня  народження Лесі Українки – видатної української поетеси, драматурга, громадської діячки.  Вона мала назву «Ой чи так красно в якій країні, як тут на нашій рідній Волині».








На заході до розмови про Лесю Українку було запрошено Надію Гуменюк - прозаїка, публіциста, члена Національної спілки письменників України, заслужену журналістку України, лауреата премії Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки та інших літературних премій, 


Олесю Ковальчук - заслуженого учителя України, поетесу, лауреата багатьох літературних премій, громадську діячку, кавалера ордена княгині Ольги.


Про роль Лесі Українки у творчому житті нашої книгозбірні розповіла  директорка нашої книгозбірні, заслужений працівник культури України Людмилу Стасюк. 

Вела літературну годину завідувачка краєзнавчого відділу Алла Понагайба.


До імпрези долучилися і ПЧІЛКИ-ПОЛІГЛОТИ. Марія Лавренюк – провідний бібліотекар відділу документів іноземними мовами прочитала «Монолог Мавки» з драми-фейєрії «Лісова Пісня»

                                    

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Переклади Олени Пчілки

Бібліотека Луї Нюсера, Ніцца, Франція

"Бібліотечна гутірка" про улюблені книги