Посмішка – кращий спосіб вирішувати проблеми




Цьогоріч Всесвітній день посмішки святкують 7 жовтня. Свято започатковане 1999 на честь Харві Болла  автора знаменитого смайлика. Щороку воно припадає на першу неділю жовтня.


    Коротенька історія свята: 1963 року від однієї з американських страхових компаній він отримав замовлення на створення рекламного символу, мета якого – підняти настрій співвітчизників. Болл, не довго думаючи, намалював жовте усміхнене обличчя. За роботу він отримав аж 45 доларів. Спочатку, символ видали працівникам компанії у вигляді значка. Значки зі смайликом мали такий успіх, що фірмі довелося випустити ще 10 000 примірників.

Зрештою, сонячного кольору смайлик став популярним у всьому світі. Сталося це після того, як до нього придумали слоган – Have a Happy Day.

Якщо вірити Вікипедії, усмішка – вираз обличчя, який супроводжує різноманітні емоції.


Знаменита усмішка «Джоконди» Леонардо да Вінчі лягла в основу новели Рея Бредбері «Усмішка». У новелі йдеться про те, що восени 2061 року, вцілілі після атомних бомбардувань, жителі великого міста розважаються дивним чином: нищать все, що дивом збереглося після катастрофи.  На площі міста, серед зруйнованих будинків, створилася величезна черга із зневіреного та агресивного натовпу, щоб роздерти на шматки шедевр епохи Відродження – портрет Мони Лізи Джоконди, пензля Леонардо да Вінчі. Маленькому хлопчику Тому вдалося врятувати знамениту загадкову посмішку. 

А як? Про це ви дізнаєтеся, коли завітавши до нашої книгозбірні, прочитаєте новелу видатного американського письменника Рея Бредбері «Усмішка».


Коментарі

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

Переклади Олени Пчілки

Бібліотека Луї Нюсера, Ніцца, Франція

"Бібліотечна гутірка" про улюблені книги