середу, 7 березня 2012 р.

І стоять жінки-Каріатиди...

"Ви споглядаєте зірку з двох причин: тому, що вона сяє, й тому, що вона незбагненна. Але поряд з вами сяйво більш ніжне і таїна більш глибока - жінка", - написав французький письменник - В.Гюго. "Стоять жінки - Каріатиди і цілий світ тримають на собі", - вторить йому українська письменниця - Н.Гуменюк.


То яка вона - жінка у цьому буремному і незатишному світі?
Сильна чи слабка, ніжна чи жорстка... Позаяк, вона завжди була і залишається Каріатидою, яка тримає на своїх тендітних плечах дім, роботу, турботу за рідних. І  ще стає їй сил бути красивою, вишуканою, креативною.

До 8 березня у відділі документів іноземними мовами розгорнуто книжкову виставку "Жінки у світовій історії".









 



 У розділах, що мають назви: "Жінки - керманичі держави", "Їх знають у цілому світі", "Музи мешкали у їх домі"," Відомі жінки України", Жінка у третьому тисячолітті" читачі мають змогу знайти інформацію англійською, польською, французькою  та німецькою мовами про відомих у всьому світі жінок. Зокрема, - монархів (Клеопатра, Анна-Ярославна, Катерина ІІ, ЄлизаветаІІ,  принцеса Діана та ін.). Окрім того, на виставці є матеріали про матір Терезу, Едіт Піаф, Катерину Білокур, та інших відомих жінок планетарного масштабу, які залишили по собі великий слід в історії людства, а також наших сучасниць, яких знають далеко за межами їх держави.

                                                                   Отож, зі святом нас усіх!

2 коментарі:

  1. Жінка приходить у цей світ для любові. Будьте молодими, красивими, ніжними і коханими.

    ВідповістиВидалити
  2. Дякую, дівчатка! по-перше за вітання та за хороші слова, а по-друге за бомбезний масовий захід!

    ВідповістиВидалити