Історична година "Друга світова війна: європейський контекст"

 


   Сьогодні, 5 травня 2021 року в Центрі Європейської Інформації, у Волинській ДОУНБ імені Олени Пчілки, відбувся захід, який мав назву: «Друга світова війна: європейський контекст». 

   Провели історичну годину працівники інформаційно – бібліографічного відділу –  Ірина Солтис  та Тетяна Борщевич. 





 

Уривок з роману Володимира Лиса «Століття Якова» прочитала бібліотекар відділу краєзнавчої роботи – Наталія Хомяк. 





   До заходу долучилися і працівники відділу документів іноземними мовами. Марія Лавренюк, провідний бібліотекар відділу прочитала дві поезії – Ліни Костенко «У Корчуватому, під Києвом…» та «Мій перший вірш написаний в окопі…».

   




   Друга світова війна - причина найбільших трагедій XX століття,  кривава і жорстока біда в історії людства, яка забрала близько 85 мільйонів життів. 



   Вона розпочалася 1 вересня 1939 року із вторгненням військ нацистської Німеччини до Польщі, а завершилася 2 вересня 1945 року  беззастережною капітуляцією Японії. Під час війни були здійснені, найбільші в історії, злочини проти людства, зокрема, Голокост, та   атомна бомба. Сьогодні ми схиляємо голови перед пам’яттю тих, хто загинув на полях битв і в таборах смерті, в містах і селах. Всі ми в неоплатному боргу перед полеглими у справедливій боротьбі за свободу і гідність людини. Віддаємо данину глибокої поваги ветеранам Другої світової війни.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Переклади Олени Пчілки

Бібліотека Луї Нюсера, Ніцца, Франція

"Бібліотечна гутірка" про улюблені книги